torsdag 23 februari 2017

Blommig Fredag 23 februari 2017 - Inte utan min ...

Som jag berättade i min förra blommiga fredag - I år ska jag ... - så ska jag i höst lämna min kolonilott för att försöka överleva på två små odlingslotter och med att sköta om en gemensam rabatt i en trädgård där jag bor. Sedan länge funderar jag på vad som absolut måste följa med. Det är inte mycket som kan få plats, men det här är det viktigaste.

Utan mina solbrudar flyttar jag inte! Skulle vilja ha sällskap med alla mina pioner men det går inte. Men inte utan min Máxima!Inte heller utan den här pionen som jag dessvärre har tappat bort namnet på.Och inte utan den här varierade lungörten. Fick av en trädgårdsvän som tog hem den från Chelsea Flower Show. Ser inte toppen ut men ska bli bättre omskött. Även detta namn borttappat, nån som vet?Inte utan silvermartonet! Ett härligt utropstecken. Humlorna följer givetvis med de också ...Givetvis flyttar jag inte heller utan alla fina, goda, lyckliga, roliga minnen av mina tjugo år på lotten. Medflyttarförbud får blott sorkarna och sniglarna.                                                                                        Blommig fredag - Inte utan min ...

6 kommentarer:

Anni sa...

Jag får mycket nostalgikänslor av att se dina bilder. Maxima är en favorit även här, men den gula pionen var verkligen också en skönhet!

Tror att din länk i början har hamnat lite tokigt. Du länkar till rätt ställe, men med lite konstigt val av ord ;-)

Anni sa...

Andra vägen - länken FRÅN ditt inlägg TILL Blommig fredag. Hela slutet på meningen (gråmarkerad som jag ser den) har blivit en länk, från "kolonilott för att ..." och till slutet av den meningen. jag antar att "I år ska jag" skulle vara länken.

Sedan kan du såklart tolka temat som du vill. Många verkar ha dagsfärska bilder den här gången, men inte alla.

Janicke sa...

Tack Anni min klippa ♥

Veronica sa...

Men oj vad svårt att lämna en lott!
Jag har gjort det en gång när jag flyttade hit och fick inte ta med mig det jag ville. Så bra att du tar det du vill ha :)

//Veronica-SandaCottage

Veronica sa...

En sak till, tänkte jag på... Du hänvisar till Blooming Friday men du har inte lagt upp din länk där vad jag kan se?

Det blir lite roligare om du gör det för då hittar folk din blogg lättare :D

//Veronica

Veronica sa...

Jannike, du behöver lägga upp en länk här: http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/2017/02/februari-blommig-fredag.html

Klicka på knappen, Add link :)